Öğretim Üyemiz ve Bölüm Başkan Yardımcımız Doç. Dr. Nihan AKIN SÖNMEZ Üniversitemizin Enerji Yönetim Birimi Danışma Kurulu üyeliğine atandı
6 Nisan 2024 | 18:45

Gazi Üniversitesi, T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığınca enerji verimliliği alanında Enerji Yöneticisi, Etüt-Proje, Ölçme ve Doğrulama Eğitimleri ile Yetkilendirme Faaliyetlerini yürütmek üzere 28 Eylül 2027 tarihine kadar “Yetkilendirilmiş Kurum” olmaya hak kazandı. Üniversitemiz böylelikle ülkemizin dördüncü, başkentimizin ilk yetkilendirilmiş üniversitesi oldu. (Haber için TIKlayınız)

Bu kapsamda kurulan Enerji Yönetim Birimi Danışma Kurulu üyeliğine Bölüm Başkan Yardımcımız Doç. Dr. Nihan AKIN SÖNMEZ atandı.

Üniversitemizin, "Gazi Üniversitesi Enerji Yönetim Birimi Yönergesi" ile belirlediği hedeflere ulaşma sürecinde görev yapacak olan Danışma Kurulu 8 üyeden oluşmaktadır.

 Öğretim üyemiz Doç. Dr. Nihan AKIN SÖNMEZ'in Danışma Kurulunda yer alması, eğitim müfredatında özellikle yenilenebilir enerji konuları yer alan Fotonik Bölümü'nün bu önemli misyona katkıda bulunacak olması açısından önemli değerlendirilmektedir. Bu sayede, fotonik teknolojilerin enerji yönetimine, verimliliğine ve sürdürülebilir enerji çözümlerine olan potansiyelini doğrudan üniversite politikalarına yansıtma şansı oluşturacaktır.

Yeni nesil fotovoltaik hücre geliştirme ve güneş panellerinin geri dönüşümü kapsamındaki çalışmalarıyla yenilenebilir enerji alanına önemli katkılar sağlayan Doç. Dr. Nihan AKIN SÖNMEZ'e enerji yönetimi ve sürdürülebilirlik alanında atandığı yeni görevinde başarılar diliyoruz.

background image