Yeni Öğrencilerimizle Tanışma ve Oryantasyon Etkinliği Düzenlendi
26 Eylül 2024 | 14:00

FOTONİK BÖLÜMÜ TANIŞMA VE ORYANTASYON ETKİNLİĞİ

26 Eylül perşembe günü saat 12:00'da, bölümümüzde 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı oryantasyon ve tanışma toplantısı düzenlendi. Etkinliğe, bölümümüze yeni başlayan öğrencilerimiz, üst sınıflarda okuyan öğrencilerimiz,  tüm öğretim üyelerimiz, araştırma görevlilerimiz ve Fotonik Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde görev yapan araştırmacı personeller katılım sağladı.

2024-2025 Eğitim-öğretim yılında bölümümüze yeni katılan öğrenciler ve üst sınıflardaki öğrencilerin birbirleriyle tanışıp kaynaşmalarını sağlamak, öğretim elemanlarımızla tanışmak ve üniversite hayatına adaptasyon süreçlerini kolaylaştırmak hedefiyle düzenlenen etkinlikle öğrencilerimiz hem teorik bilgi hem de teknolojik yetenekler kazanabilecekleri bir öğrenim yolculuğunun ilk adımlarını attılar.

Etkinlikte yeni öğrencilerimize öğrencilik sürecine güçlü bir başlangıç yapmaları için, bölümümüzün kuruluş gerekçesi, sunduğu dersler, uygulamalı eğitim planlamaları, eğitim senaryomuzun güçlü yönleri, akademik kadromuz ve kariyer gelecekleri hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

Tanışma toplantısının ardından, Optik ve Fotonik Topluluğu (Gazi OPS) tarafından düzenlenen kampüs gezisinde öğrencilerimize gruplar halinde Merkez Kütüphane, Spor Tesisleri, Sosyal Tesisler tanıtıldı. Program, ülkemizin en gelişmiş araştırma altyapılarından olan, lisans öğrencilerimizin uygulamalı teknolojik bilgi ve becerilerinin gelişimine katkı sağlayan Fotonik Uygulama ve Araştırma Merkezi altyapısı, laboratuvarları, merkezde geliştirilen teknolojiler hakkında bilgiler verilerek sona erdi. Araştırma Merkezinde düzenlenen etkinliğe Rektör Danışmanımız sayın Prof. Dr. Selami CANDAN’a katılımlarından dolayı teşekkür ederiz.

Etkinlik Resimleri-1 Etkinlik Resimleri1-1
background image