Gazi OPS Öğrencileri ASELSAN'da
12 Haziran 2024 | 13:18

Gazi Üniversitesi Fotonik Bölümü Optik ve Fotonik Topluluğu'nun (Gazi OPS) organizasyonu ile ASELSAN Mikroelektronik, Güdüm ve Elektro-Optik yerleşkesine bir ziyaret gerçekleştirildi. Ziyarete Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Barış KINACI, Fotonik Uygulama ve Araştırma Merkezi Araştırmacısı Öğr. Gör. Dr. Halil İbrahim EFKERE, Fotonik Bölümü lisans 3. sınıf öğrencileri ve Fotonik Bilimi ve Mühendisliği Anabilim Dalı lisansüstü öğrencilerinden oluşan 45 kişilik ekip katıldı.

Ekip, ASELSAN Optik ve Optomekanik Tasarım Müdürlüğü Optik Tasarım biriminden Ekip Lideri Dr. Devrim ANIL ve Optik İnce Film Kaplama Tasarımı biriminden Doç. Dr. Hasan Hüseyin GÜLLÜ tarafından karşılandı. Öğrencilerimiz, ASELSAN bünyesinde bulunan ve ulusal imkanlarla hayata geçirilen elektro-optik görüntüleme sistemlerini, bu sistemlerin en temelinden süregelen AR-GE çalışmalarını, mühendislik aşamalarını ve üretim sürecinden son kullanıcıya teslim edilene kadar geçen tüm süreçleri deneyimleme fırsatı buldular.

Gösterilen bölgelerde Mikroelektronik tasarım müdürlüğünden Süleyman Umut EKER, ince film kaplama birimini tanıttı. Aynı zamanda Ahmet TOPRAK tarafından temiz oda ve litografi birimi tanıtıldı. Optik Mercek üretim kısmında da prototip atölyesinde taşlama ve parlatma, mekanik atölye kısımları tanıtıldı. Bu özel tanıtımlar sırasında, Fotonik Bölümü akademisyenleri, öğrencileri tarafından geliştirilen projeler ve ASELSAN'daki optik ve fotonik teknolojiler üzerine yapılan çalışmalar ele alınarak bilgi alışverişi yapıldı.

Gazi Üniversitesi Fotonik Bölümü olarak, öğrencilerimizin sektördeki gelişmeleri yakından takip etmelerini ve kariyerlerine değer katmalarını sağlayacak bu tür teknik gezilere büyük önem veriyoruz. Bu bağlamda, Gazi OPS’nin gelecekte de benzer etkinlikler düzenleyerek öğrencilerin sektörel deneyimlerini artırma hedefini destekliyoruz. ASELSAN’ın kıymetli çalışanlarına sağladıkları değerli bilgiler ve misafirperverlikleri için teşekkür eder, iş birliğimizin devamını temenni ederiz.

Aselsan-1-1

Aselsan-2-1

 

background image